Ubah themes chrome dan mozilla?

Bagi anda yang pernah tercari-cari theme untuk mozilla atau google chrome tapi tak jumpa dan tak tahu macam mana nak ubah theme, jom kita tinjau2!

Anda pengguna mozilla atau google chrome?

Sekarang nie, dah ramai mula beralih kepada google chrome kan?
mungkin lebih selesa la kot. lebih cepat. mm,, mungkin.

Okey, untuk yang menggunakan GOOGLE CHROME..
Bagaimana mahu ubah theme browser anda itu?

Klik pada icon spanar, then tekan Options, selepas itu akan keluar paparan Google Chrome Options, klik pada Personal Stuff dan anda nampak perkataan Themes? Klik Get themes.

dan tetingkap Theme Gallery akan terbuka. then, pilih je dengan menekan Apply theme pada theme yang diingini.

@ klik Links di bawah untuk mendapatkan google chrome theme:


Bagaimana pula dengan MOZILLA FIREFOX?

hanya tekan link ini:

dan anda boleh memilih terlalu banyak theme yang menarik2.

Mahu guna mana-mana theme, tekan sahaja Wear It. Nak preview, hanya halakan mouse pada image theme tersebut.

Jika anda mahu kumpul sebagai koleksi anda theme yang mencuit hati, sign up dulu dan anda boleh jadikan theme yang berminat sebagai favourite. Lain kali jika mahu menukar mudah, hanya pilih pada koleksi pilihan kita.

Semoga membantu~
Selamat mengubah theme browser anda..
Moga bertambah keceriaan dan serinya. huhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 comments:

asrarqulub said...

x penah cuba opera....

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia

"Alhamdulillah.. Islam menjadi milikku, Iman menjadi rebutanku.. kelebihan mungkin ada, kelemahan semestinya wujud, sudah menjadi fitrah seorang manusia.. kemahiran yang dimiliki insya allah akan dimanfaatkan ke jalan yang diredhai Allah.. kelebihan, kemahiran nikmat dari Nya.. diberi kepada manusia agar berfikir.. moga2 kita tergolong dalam hamba yang sentiasa bersyukur atas setiap pemberianNya, bersabar atas setiap ujian, berharap hanya padaNya, moga Jannatul Firdaus tempat kembali yang abadi.."